16 April 2010

Press Review 1 - Exhibition "Like Cherry Blossom" Satu Mare

Articol publicat in ziarul Informatia Zilei, Satu Mare, 13 aprilie 2010 de Viorica Shibata
~
~
Miercuri, expoziţie de caligrafie sud-coreană la Muzeul de Artă
~
Ca de fiecare dată, ne face plăcere să semnalăm la Satu Mare organizarea unor evenimente culturale inedite şi originale. De data aceasta este vorba de o surpinzătoare expoziţie de caligrafie a unui artist consacrat sud-corean. Park Yang Jun va fi prezent începând de miercuri, 14 aprilie, cu nu mai puţin de 20 de lucrări în sălile Muzeului de Artă din Satu Mare. Expoziţia intitulată “Ca floarea de cireş” are ca punct de pornire tema frumuseţii trecătoare a florii de cireş specifică culturii asiatice, dar şi cea a renaşterii.
~
Alături de lucrările de caligrafie ale artistului din Coreea vor putea fi văzute şi cele ale unui tânăr sătmărean, Fabian Emanuel, student la Istoria Artei şi concomitent la grafică în cadrul Universităţii de Arte din Cluj Napoca. Acesta a luat contact cu cultura asiatică studiind timp de un an la Seul în Corea de Sud. El va prezenta publicului sătmărean o abordare new-media a aceleaşi teme, floare de cireş. Lucrările sale de instalaţii, unsprezece la număr, sunt de fapt nişte light box-uri care îşi proiectează imaginile.
~
Curatorul acestei expoziţii va fi Park Young Suk, directorul Centrului Cultural Corean din Cluj Napoca şi profesor universitar de limba coreeană la Facultatea de Litere din cadrul Universităţii Babeş Bolyai.
~
Lansăm tuturor celor interesaţi de arte şi frumos invitaţia de a nu rata o expoziţie inedită şi extrem de interesantă care va avea vernisajul, miercuri, începând cu ora 18.00.
~
~
Link catre articolul original aici.

No comments: